Meerderheid Tweede Kamer wil af van hondenbelasting in Nederland
Dierentaxi Westland • 10 juni 2021
De hondenbelasting is geen eerlijke belasting.

Uit een rondgang van
RTL Nieuws blijkt dat een meerderheid van de Tweede Kamer van de belasting af wil. VVD, SP, PVV, PvdD, JA21, Forum, Groep van Haga, BBB, BIJ1 willen dat gemeenten de belasting niet meer kunnen heffen. Het CDA wil gemeenten die mogelijkheid niet ontnemen.
De hondenbelasting is een van de oudste belastingen in Nederland. (jaartal: 1446). De belasting is ooit ingevoerd om hondsdolheid te bestrijden. Gemeenten mogen zelf bepalen of ze wel of geen belasting heffen op een hond.
Volgens het CBS waren er in 2020 nog 193 gemeenten (van de 352) die hondenbelasting vroegen aan baasjes: dat is iets meer dan de helft.
De helft van de gemeenten heft nu nog een 'blaftaks'. De Tweede Kamer praat vanmiddag ( 10-06-2021 ) over de belasting nadat hondeneigenaar Gary Yanover
het onderwerp via een burgerinitiatief op de politieke agenda wist te zetten. "Deze belasting is alleen maar bedoeld om de kas van gemeenten te spekken."
Jaarlijks is dat goed voor 51 miljoen euro. Het aantal gemeenten dat de belasting heft, daalt wel: in 2019 lag het aantal gemeenten 8 procent hoger. Van alle gemeenten begroot Den Haag volgens het CBS de hoogste opbrengst, ruim 2 miljoen euro per jaar.
Yanover haalde 60.000 handtekeningen op en daarmee belandde het burgerinitiatief op de politieke agenda.
Het is ook een rare belasting. Er zijn gemeenten waar je niets betaalt, maar in bijvoorbeeld Groningen betaal je 130 euro."
Op welke termijn de belasting voor de liberalen verleden tijd moet zijn, is aan het kabinet.
De partij dient daarvoor een motie in.
Bron : RTL Nieuws

Wilt u emigreren met uw huisdieren? Dan komt er veel op u af, vooral wanneer u liefdevol voor uw viervoeters zorgt. Het proces van emigreren kan complex zijn, en dit geldt des te meer voor huisdieren. U moet niet alleen rekening houden met de juiste documentatie en gezondheidsvereisten, maar ook met de aanpassingsperiode voor uw huisdieren in een onbekende omgeving.

In Spanje is onlangs een nieuwe dierenwelzijnswet ingevoerd die belangrijke voordelen biedt voor eigenaren van honden en katten. Deze wet is een mijlpaal in de aanpak van dierenwelzijn en heeft talrijke effecten op de manier waarop huisdieren worden verzorgd. Een van de meest opvallende maatregelen in deze wet is de mogelijkheid voor eigenaren om een deel van de dierenartskosten fiscaal af te trekken.

De illegale hondenhandel in Europa is een miljardenindustrie, en Spanje speelt hierin een opvallende rol.
Het land fungeert niet alleen als een belangrijke markt voor de verkoop van illegaal gefokte honden, maar ook als een cruciaal doorvoer- en distributiepunt voor honden die afkomstig zijn uit andere delen van Europa, met name Oost-Europa. In deze schimmige sector worden duizenden honden onder erbarmelijke omstandigheden gefokt en verhandeld, vaak zonder de juiste gezondheidscontroles of wettelijke vereisten.

Deur-tot-deur Service en 100% Privé huisdierenvervoer
Bij Dierentaxi Westland begrijpen we als geen ander hoe belangrijk uw huisdier(en) voor u zijn.
Deze trouwe metgezellen zijn een essentieel onderdeel van uw leven en verdienen de beste zorg, vooral tijdens het vervoer. Daarom bieden wij zorgeloos en betrouwbaar vervoer aan voor uw geliefde viervoeters.

Bij Dierentaxi Westland bieden we ook de mogelijkheid om een privéchauffeur in te huren die uw huisdier(en) in uw eigen auto kan vervoeren. Onze ervaren chauffeurs zorgen ervoor dat uw viervoeter veilig en comfortabel van A naar B komt, binnen heel Europa. Geniet van de vrijheid om uw eigen auto te gebruiken op de plaats van uw bestemming, terwijl wij de zorg voor uw huisdier op ons nemen